donderdag 26 mei 2016

Gefeliciteerd Sofilantjes - 2nd Anniversary Blogtour

English text: click here!
Eerst even belangrijk nieuws... Vandaag wordt mijn kleine miss Mirakel 3 jaar!


GELUKKIGE VERJAARDAG MISS MIRAKEL!


Als je mijn blogt volgt weet je dat ik een grote Sofilantjes fan ben. Als dit jouw eerste keer is dat je hier komt lezen: ik ben een grote Sofilantjes fan! Sofilantjes viert ook een verjaardag, de tweede...VAN HARTE GEFELICITEERD SOFILANTJES
Gefeliciteerd +Anne Sofilantjes 
Vorig jaar vierde Sofilantjes zijn eerste verjaardag met de Summer Surprise blogtour. Net als vorig jaar was ik één van de gelukkigen die gekozen werd om deel te nemen aan de 2de "anniversary blogtour".
Het duurde niet lang om te beslissen wat ik voor deze gelegenheid zou maken. Toen ik deelnam aan de Cas&Nina blogtour maakte ik een "mash-up" van de ADVTee en de Nivalis. Ik vond het zo'n geslaagde combinatie dat ik besloot om het nu voor de anniversary tour weer te doen en mijn lezers te trakteren op een 
tutorial hoe je de ADVTee en Nivalis kan samenvoegen.
Hier gaan we!
Wat je nodig hebt voor de ADVTee-Nivalis jurk:
 • Patroon van ADVTee & de Nivalis Tuniek & Jurk.
  Je kan deze kopen aan een kortingsprijs gedurende deze blogtour.

  Directe affiliate links naar de ADVTee & Nivalis

  Gebruik de code CELEBRATE om 25% korting te krijgen. Deze korting geldt op alle patronen (exculsief bundels).

 • Meet je kind goed op en kijk voor de correcte maat in de matentabel van de Nivalis. Volg de maat die aangeraden wordt voor de Nivalis en neem het patroon van de ADVTee 1 maat kleiner. Dit zal het makkelijker maken om de 2 patronen samen te voegen.Wanneer je de tabellen bekijkt van de afgewerkte kledingstukken zal je zien dat de ADVTee meer speling heeft dan de Nivalis. Vandaar dat ik adviseer om de ADVTee 1 maat kleiner te nemen dan de Nivalis.

  Ik koos niet één maat kleiner voor mijn ADVTee-Nivalis voor miss Wonder, omdat ik haar taille 1 maat moest verbreden. Ik was bang dat het anders te klein zou zijn. Maar het samenvoegen van de 2 maten was daardoor net iets moeilijker.

  Achteraf zag ik dat de Nivalis tuniek én de jurk die ik maakte tijdens het testen van dit patroon een maat groter was dan wat ik nu gebruikte. Zo zie je maar hoe snel het lichaam van je kind kan verandere op korte tijd. Dat is weer een pleidooi om je kind elke keer goed op te meten.

Je gebruikt volgende patroondelen:
 • ADVTee voorpand lijfje en schouderdeel (we gebruiken Optie B: drukknoop sluiting V-hals.)
 • ADVTee achterpand lijfje
 • ADVTee (korte) mouwen
 • ADVTee kniptabel voor hals- en schouderband + vlieseline
 • Nivalis voorpand
 • Nivalis achterpand
 • Blije gedachten

Stap 1: patroondeel voorpand maken

 • Je begint met het markeren van de middellijn in het voorpand van de ADVTee; loodrecht van boven tot beneden. Markeer ook een lijn van de ene oksel naar de andere. Op deze manier maak je dus een kruis.
  Dit zal helpen om de Nivalis toe te voegen.
 • Neem het voorpand lijfje over op patroonpapier. Neem ook het kruis over. Zorg ervoor dat je genoeg plaats voorziet op je patroonpapier om het rokdeel van de Nivalis nog bij te kunnen tekenen, zowel rechts als links.
 • Neem nu je Nivalis voorpand en leg het op de middellijn en match de oksel
 • Traceer de Nivalis op het patroonpapier: start bij de oksel van de ADVTee en teken een gebogen lijn richting Nivalis patroon. Wanneer je de ADVTee 1 maat kleiner genomen hebt zoals ik suggereerde, zal het verschil tussen beide patronen minimaal zijn. Op deze foto zie je dat het verschil wat groter is.

 • Nu moeten we de taille en het rokdeel ook aan de andere kant tekenen.
  - Je kan het voorpand van de Nivalis aan de andere zijde op de middellijn leggen en opnieuw traceren zoals je al aan de ene kant deed. Vergeet dan niet om eenzelfde gebogen lijn te tekenen van de oksel naar de taille.
  - Een makkelijkere manier is dat je het patroonpapier dubbel vouwt op de middellijn en zo de andere kant traceert. Hierbij gebruik je ook de lijn van oksel naar oksel; deze moeten mooi gelijk liggen.


Je ADVTee-Nivalis voorpand zou er zo moeten uitzien:
Stap 2: patroondeel achterpand maken

 • Traceer het ADVTee achterpand
 • Leg het Nivalis achterpand hierop en match de oksels. Nogmaals: als de ADVTee een maat kleiner is zal het verschil minimaal zijn.
 • Traceer de taille en het rokdeel van de Nivalis
 • Controleer het voor- en achterpand zodat de lijnen van oksel naar taille en rokdeel gelijk zijn op beide patroondelen.
Het achterpand van je ADVTee-Nivalis zou er zo uit moeten zien.


Stap 3: jouw ADVTee-Nivalis in elkaar naaien

Vanaf nu volg je alle stappen in de instructies van de ADVTee. Je vervangt het voorpand en achterpand door de 2 patroondelen die je zojuist getekend hebt.
 

Stap 4: Laat jouw creaties zien in de Sofilantjes Sew and Show group op Facebook!De exemplaren die ik naaide voor deze blogtour hebben ook zakken.
Ik nam de zakken van de Solis Tuniek en Jurk. Om de goede postie van de zakken te vinden legde ik een afgewerkte Solis Jurk op deze ADVTee-Nivalis en naaide ze volgens de instructies van de Solis. Er is één klein verschil, vermits de Nivalis een gebogen lijn heeft in het rokdel en de Solis niet. Je moet dit een klein beetje bijknippen. Maar het gaat hier hooguit over 3mm.Lang haar kan voor erg veel pret zorgen. Ik probeerde haar aan de pret te herinneren toen ik 's avonds haar haren aan het borstelen was...Wetende dat ze nog moest poseren voor de foto's van deze ADVTee-Nivalis jurk probeerde ik haar te overtuigen om een vlinder te vragen aan de dame van de kindergrime op het schoolfeest. Ik kon haar behoeden om zich in een donkergroene schildpad te laten veranderen, maar de leeuw liet zich niet temmen.
Hoe dan ook mega schattig, vond ik zelf!
Oorzaak en gevolg van buitenspelen... verwondingen zijn nu eenmaal een onderdeel van de fun... (ze sneed zich aan haar hiel, ik bespaar jullie de bloederige foto's... mijn brokkenpiloot!)


Laat het ons eens over de feestelijkheden hebben
Het is een echt feestje met heel veel cadeautjes!!!Elke dag zijn er meer dan 10 patronen te winnen via de rafflecopters die je op de blogs kan vinden.
Maar Sofilantjes organiseert ook een virtuele speurtocht. Ben jij een fan van stofjes? Ga dan snel naar de Sofilantjes Sew and Show group om te ontdekken hoe je stof kan winnen!

Kijk eens naar al deze fantastische sponsors...

RAFFLECOPTER van de dag: 11 patterns to give away. Will run untill May 28 12AM (GMT+1) Amsterdam Time)
 a Rafflecopter giveawayLees zeker alle blogposts deze week. Er zijn een hele hoop geweldige creaties en al deze bloggende dames zullen het op prijs stellen wanneer je hen bezoekt en een bericht nalaat. Het beste compliment zal zijn wanneer je je laat inspireren en dit komt delen in de facebook groep.


From a Box - Paisley Roots - Pattern Revolution - SewSophieLynn - Beri Bee Designs - Sprouting Jube Jube - Coral and Co. - Create 3.5 - Jennifer for Sofilantjes - Bellevi - Vaahtokarkkimonsteri - Sew Journers - Inspinration - MoonStar - Lucky Mie - Nononsonsmoms - Pienkel - Tales of a Tester - Adventures with Bubba and Bug - All things Katy - Candice Ayala - Rebel and Malice - Liesellove 
Stof jurk miss Miracle: Lillestoff gekocht @Cas&Nina +deborah gruszkow 
Stof jurk miss Wonder: FinchFabric gekocht @Cas&Nina  +deborah gruszkow 
  ** Deze blog bevat affiliate links, wat betekent dat ik een kleine commissie krijg als je op de link klikt en een aankoop doet zonder extra onkosten voor jou.
 

10 opmerkingen:

 1. Een geweldige mash up! Is het voorpand nu volledig dubbel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat vind ik juist het leuke aan deze: het overlapt alleen aan de knopen.

   Verwijderen
 2. whaah this is beautiful ... i'm going to try this to
  https://stokstaartjedoethetzo.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw hel mooi. Beide jurken. Gefeliciteerd met je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh super! Hier zat ik echt op te wachten! Sinds ik jou jurkje zag bij de cas&nina-blogtour wilde ik die zelf ook maken, maar ik had wat drempelvrees :-p Maar met deze handleiding moet het zeker lukken. Het zijn echt hele mooie jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen