donderdag 18 december 2014

Wonderlijke kleren

Wanneer was het ook alweer stoffenspektakel in Antwerpen? September of oktober?
Toen kocht ik een heerlijk stofje: binnenkant suuuuuuuuuuuuper zachte fleece en buitenkant een mooi petrolkleurtje met sterren op.
Dat moest en zou een trui worden en vermits ze dol is op kaptruien maakte ik er eentje volgens het model van SVDHZ. Het is momenteel haar lievelingstrui :)

Niet veel later kocht ik in Kapellen een hele hoop stof. Mijn wonder was erbij en had zelf ook wat wensen... een ribfluwelen stofje met hartjes was er één van. In mijn zoektocht naar een stofje om eens het Louisa-kleedje van Compagnie M uit te proberen voor haar, stootte ik op dit stofje.
Klein probleempje: de tekening stond loodrecht op de rib... vermits het een katoentje is kon dat niet zoveel kwaad vonden ze in de les en dus maakte ik het kleed met de tekening mee en tegen de rib in.
Ik ben nog niet overtuigd van de lengte van de mouwen, maar mijn Wonder is er helemaal zot van.
Misschien kort ik de mouwen nog in...


Over mouwen inkorten gesproken, dat ben ik met dit kleedje ook van plan...
Het stofje kocht ik heel lang geleden bij de stoffenkamer. Ik kon maar niet beslissen wat ik ervan ging maken... Een paar weken terug besliste ik om er de Skater Dress van te maken. Die maakte ik al eens met korte mouwen en toen bleek de maat veeeeeeeeeeeeeeel te groot. Dus nu koos ik voor een 3-4 jaar versie.
Toen was het kleedje af en vond ik het wel een erg groot nachtkleed-gehalte hebben. Ik haalde het terug uit mekaar (en ja, het was volledig met de overlock gemaakt, dus je kan je al inbeelden dat het een huzarenwerk was), zette een band tussen het borstdeel en rokdeel, kortte de rok een stuk in en gaf het zo een tweede kans.
Maar het zou kunnen dat ik in het voorjaar de mouwen ga inkorten, want ik vind het nachtkleed-gehalte nog steeds erg groot...1 opmerking:

  1. Mooie creaties weer! Het sterrenstofje kocht ik in Mechelen ook bijna en nu toch een beetje spijt :-)

    BeantwoordenVerwijderen