zondag 18 januari 2015

Allemaal assorti

Enkele maanden geleden kocht ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel stof in Kapellen. Ik liet me een beetje gaan... Maar dat herkennen de naaiende dames onder ons ongetwijfeld!

Eén van die stofjes was een sterrenstofje dat ik heel mooi van kleur vond voor mijn schatjes. Dus ik kocht maar meteen genoeg stof.

Ik wist al enkele weken wat ik ermee wilde maken, maar ja, er stonden nog zoveel andere dingen op het programma. Nu de feestdagen eindelijk achter de rug waren kon ik eraan beginnen. Jammer dat een mens ook nog moet werken en het dus allemaal niet zo snel gaat. Dus je knipt je stof op een avond en dan moet je weer enkele dagen wachten voor je verder kan doen.

Toen werd er ook nog een baby geboren... niet zomaar eentje... de kleindochter van mijn grote broer! En dan denk je: oh, ik heb hier nog stof genoeg om ook voor haar iets te maken! Dus voila, dat was een project dat er nog tussendoor kwam.
En dan komt het moment dat je tegen beter weten in iets doet en je jezelf ook effectief pijn doet... Kamsnaps verwijderen met schaar en schroevendraaier is géén goed plan! Zeker niet als je het niet kan ontsmetten... een doktersbezoek 2 dagen later toont dat je een gewrichtskapsel hebt geraakt en er nog een ontsteking bovenop hebt gekregen... Toch nog proberen te naaien blijkt overmoedig.

Gelukkig duurde het maar 2 dagen en voila, de geknipte stof kon in elkaar gezet worden (nadat ik ook een paar uren besteed had aan het terug aan de praat krijgen van de overlock - met dank aan een technieker die ik als hulplijn eventjes mocht spreken).

En ziehier de resultaten:


Samen gek doen kunnen ze goed!

Cowlneck Dress - maat 6 jaar

Cowlneck Dress - maat 12 maanden

Neeltje assorti met haar nichten

Pampertaart voor Neeltje
Geen opmerkingen:

Een reactie posten