maandag 28 december 2015

Presentjes


Na een maand stilte op deze blog is het tijd om nog eens iets te schrijven.
Gewoon heel erg druk gehad om nog iets te posten, want aan het werk achter de naaimachine ligt het niet.


Eerst en vooral... Mijn kleine juffertje Mirakel wordt veel te snel groot. Volgende week gaat ze voor het eerst naar school. Afscheid nemen van de onthaalmoeder(s) was behoorlijk emotioneel voor me. Na 6,5 jaar dagelijks over de vloer komen, was dit best zwaar.
Ik maakte een leeskussen, 2 kat-vormige kersenpitkussentjes (gevuld met lijnzaad), gaf boekjes en een giftcard aan deze fantastische dames die zo goed voor mijn meisjes zorgden. De kindjes kregen een zakje vol leuke dingen (helaas geen tijd om die zelf te maken).Volgende in het rijtje zijn cadeautjes voor de jongste telg van onze familie...
Mijn broer werd opa... zijn (tweede) dochter kreeg een dochtertje begin december.
Als geboortecadeau gaf ik haar een dekentje, een pamperzakje en een overgooiertje.
Jammer genoeg vergat ik ook hier fatsoenlijke foto's van te maken...
Tipje van de sluier... 


Voor Kerst gaf ik een jurkje, hoe kan het ook anders. 
Het patroon is de kleinste maat Janneke van Sisko by Mieke (3-6 m). 
Het stofje gebruikte ik al eens voor het eerste verjaardagsjurkje van mijn kleine miss Mirakel. Maar deze stof van Michael Miller blijft echt prachtig! Ik koester het laatste halve metertje dat ik nu nog over heb!


Op 23 december kreeg ik 's avonds een berichtje met de vraag of juf Wonder op 27 december naar het verjaardagsfeestje van haar vriendinnetje wilde komen. Ja, natuurlijk wel! Maar wat geef je dan als je de volgende 3 dagen niet in een winkel geraakt? Inderdaad! Lang leve het naaimachine en alle leuke stofjes in je kast!!!!
 Het rokje is een DYYNI, een patroontje dat ik enkele maanden geleden had mogen testen van Pienkel. Het stofje van Petit Pan kocht ik bijna 2 jaar geleden bij Bambiblauw. Eindelijk durfde ik er mijn schaar in te zetten. En ik ben heel blij met het resultaat. Ik maakte er ook nog een bijpassend "An-tasje" bij (een patroontje dat in een paar facebookgroepjes een ware hype geworden is; het is dan ook super gemakkelijk en snel klaar).
En het viel in de smaak, want de jarige deed het rokje meteen aan en wilde het niet meer uit doen.


 
Ik maakte ook nog een jasje voor mijn kleine Mirakel. Maar die foto's bewaar ik voor een volgende blogpost :) En ook de Omni-dress voor mijn flinke grote meid wacht nog om over geblogd te worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten