dinsdag 19 juli 2016

Catching up with my blog - part 1


It's been about 6 weeks I've written anything on here... What happened? You might wonder...
Crazy busy month of June, with loads of work and even more sewing, but no time to write.
Then, family vacation in the Provence, France... quality time with with family, old and new friends...
And now looking forward to 4 weeks of sewing & blogging time!!!


Het is al zeker 6 weken geleden dat ik hier nog iets geschreven heb... Je zou je kunnen afvragen wat er gebeurd is... De maand juni was echt te gek voor woorden, druk op het werk, druk met naaien... en geen tijd over om te schrijven. Dan meteen op vakantie naar de Provence... een fijne tijd met ons gezin, oude en nieuwe vrienden... En nu kan ik uitkijken naar een 4-tal weken naaien en bloggen!!!

And maybe some Pokemon hunting as well... Sorry... I know some will totally understand and some may find it utterly stupid, but miss Wonder and I have enjoyed playing this game together and I just love it to spend time with her. It gives me a chance to educate her on things that come across our path while walking around. I've even seen things in my village I hadn't seen before thanks to this silly game. It's such a fun way to get moving!

En misschien ook nog wat Pokemon jagen... Sorry... ik ben er me van bewust dat er voor- en tegenstanders zijn, maar miss Wonder en ik hebben al erg genoten van het spel samen te spelen en ik vind het geweldig om samen tijd te kunnen doorbrengen. Het geeft me ook de mogelijkheid om haar wat dingen bij te brengen over de plaatsen die we tegen komen. Ik bemerkte zelfs al dingen in het eigen dorp die ik nog nooit gezien heb! Bovendien is het een leuke manier om te bewegen!
Since I can't remember when I sewed what, I'll just put blog posts randomly, starting with these beauties...
I already showed the Summer Surprise of miss Wonder on my Facebook page, but I also made one for miss Miracle because she kept asking for a bow-dress.
Summer Surprise (by Sofilantjes, of course!)... it's the prefect summer vacation dress!!!
My girls had such a fun time in them.

Helaas heb ik totaal geen idee meer wanneer ik wat genaaid heb, dus ik zal de komende periode gewoon bloggen over wat ik maakte in willekeurige volgorde; te beginnen met deze schoonheden...
Ik liet de Summer Surprise van miss Wonder al zien op mijn Facebook pagina, maar ik maakte dus ook eentje voor miss Mirakel omdat ze maar bleef zeuren dat ze ook een strik-jurk wilde.

Summer Surprise (uiteraard van Sofilantjes)... het is de perfecte vakantie jurk!!!
De meiden hadden een geweldige tijd in hun jurken.As you can see I colorblocked the back for my little one because I didn't have enough fabric left. Very easy! If you don't know how, just ask and I'll try to explain.

Niet genoeg stof over, dus ik maakte het achterpand met een colorblock. Heel eenvoudig! Als je niet weet hoe, vraag het gerust, dan leg ik het even uit.Before I had 2 kids, I swore to NEVER dress my children the same. Not to step on anyone's toes, but I really do not like twinning... but look at me now... I've noticed several times that I've set aside some principals I had about raising children since I have them.
How easy it is to have those principals and judging others that seem to lack them when you don't have kids... That hard it is to stick to your principals once your children are growing up. Who can sum up reasons why you abandoned your principals? I have several reasons... I'm just very curious to here about yours! Give me some feedback and I will try to get back on this issue in one of my next blog posts.

Voordat ik kinderen had, had ik gezworen dat ik mijn kinderen NOOIT dezelfde kleren zou aantrekken. Zonder iemand op de tenen te willen trappen, maar ik hou echt niet van "twinning"... maar kijk nu eens naar me! Ik heb al vaak gemerkt dat ik bepaalde principes aan de kant gezet heb sinds ik kinderen heb.
Het is zo gemakkelijk om principes te hebben en ouders te bekritiseren die deze principes niet lijken te hebben, wanneer je zelf geen kinderen hebt... Het is zoveel moeilijker om trouw te blijven aan die principes eenmaal je kinderen opgroeien. Wie kan me opsommen welke redenen er zijn waarom je je principes laat varen. Ik heb verschillende redenen... Ik ben gewoon ook heel erg benieuwd om jullie redenen te horen! Geef me wat feedback en ik zal proberen om erop terug te komen in een volgende blogpost.But for now... I just LOVE watching my girls enjoy the great surroundings of our campsite... #memories
As a final farewell to our family vacation... enjoy one of the most gorgeous sunsets we saw there!

Maar op dit moment... hou ik ervan om mijn meisjes te zien genieten van de mooie omgeving van de camping... #herinneringen
Als afscheid laat ik jullie mee genieten van één van de mooiste zonsondergangen die we er zagen!


Een foto die is geplaatst door Pat M (@wondermirakel) op

Fabric: design by Selia - bought @Kiwifabrics
Pattern: Summer Surprise by Sofilantjes

9 opmerkingen:

 1. Welkom terug! Hier ook een pokemon jager, twee zelfs! Man en ik met vier kids 's avonds op pad, heel gezellig inderdaad. Mooie jurken, en hier ook twinning uit nood, omdat die stof gewoon op moet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo fijn om met z'n allen te gaan jagen!
   Super dat er iets is wat je als ouders samen met je kinderen kan doen hè :)

   Verwijderen
 2. Oh, zo mooi... Prachtige creaties op een mooie locatie.
  Ik vind dat andere kleur op de rug wél tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo leuk dat je terug bent (is dat echt alweer 6 weken geleden?) Oh wat lees ik blogverhalen graag :-). Hier zijn we nog niet aan het pokemonnen maar wel aan het geocaching, zoek het zeker eens op. Op schattenjacht gaan in het echt :-). Btw Vissenaken ligt vol. Maar ja het is gewoon leuk om dat samen te doen. Ik heb zo genoten om de voetbalstickerboek met Cisse te maken, dat was ons momentje. En onze principes ... voor je kinderen hebt maak je enkel principes met jezelf ... maar je gaat denk ik compromissen aan met je partner, je kind zelf ... En het geluk van je kind staat boven sommige principes waarvan je inderdaad misschien niet helemaal weer weet waarom die ooit zo belangrijk waren. Ik ging nooit meegaan in de studio 100 rage met K3 enz ... Roos en ik hebben een mooi compromis, geen boekentas wel een brooddoos :-). En hahaha dat twinnen, dat zie ik het als een hele eer dat je mijn blog nog leest want dat is 1 grote twinningoverload :-). Waarom vind ik het wel zo leuk?... Het geeft zo een gevoel van verbondenheid ... en Roos vindt het nu ook nog leuk, nu nog, binnenkort waarschijnlijk niet meer. En zoals jij het hebt gemaakt vind ik het super mooi, niet helemaal hetzelfde, maar toch verbonden. Het is wel een plaatje hoor, jouw twinnende meisjes :-) (Nu ga ik stoppen of mijn reactie is langer als jouw blogpost :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar die principes... Ik houd ook niet van twinning (zeker niet bij echte tweelingen, die houd ik zonder 'twinning' al niet uit elkaar...). Maar mijn oudste dochter (7) vindt het super leuk als ik iets voor haar en haar kleine zusje (1,5 jaar) in de zelfde stof maak. Het gebeurd maar af en toe, hoor. Om restjes op te maken bijvoorbeeld. En als ik het echt met opzet doe, pak ik meestal het zelfde stofje in een andere kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke jurkjes! Ik zou nooit van die disney/studio 100 stoffen gebruiken.... Ik zou nooit zelf pyjama's maken.... Juist..... er rolden twee disney/studio 100 pyjama's onder mijn machine vandaan... En dat twinning, ook daar staat al een blogpost (of twee...) voor in de steigers met echte twinning..... Tja waarom.... niets maakt mij blijer dan twee blije meisjes :) En het is ook wel praktisch, in één ruk twee stuks naaien zonder garen of naalden wissels.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie jurkjes! Door het zwarte colorblocking komt de strik nog leuker tot zijn recht vind ik :)

  Hier ook geen fan van twinning, ik zou het bijna een jeugdtrauma durven noemen waarbij mijn moeder mijn zus en mij in dezelfde of matchende kledij stak terwijl ik dat absoluut niet leuk vond... Mijn zus die een jaar jonger was, was wel even groot als ik waardoor we vaak de vraag kregen of we een tweeling waren. Vreselijk vond ik dat! Dus de kans is klein dat ik dat principe ooit laat varen... wat niet wilt zeggen dat ik vind dat anderen het niet mogen doen... ieder doet zijn eigen ding en daar heb ik respect voor :)

  Verder heb ik zeker ook al principes laten varen hoor, volgens mij komt dat ook door een onwetendheid... zolang je niet in een situatie zit, zoals bijv ouderschap, kan je eigenlijk niet weten hoe je daarmee om zal gaan... je hebt bepaalde ideeën, meningen en voorkeuren, maar als je er eens inzit, ga je toch soms aanvoelen dat het niet klopt voor jou en dat je bepaalde ideeën moet laten varen of aanpassen. Niks mis mee volgens mij :) Daarom probeer ik wel ook steeds respect te hebben voor mensen met een andere manier van denken en doen, want ook zij zullen daar wel een goede reden voor hebben?

  BeantwoordenVerwijderen